Nieuwsbrief
E-mailadres
Go
Aanmelden Afmelden
Multifocale implantlens
U bent verziend of bijziend? Het implanteren van een op maat gemaakte multifocale kunstlens kan uitkomst bieden voor perfect zicht zonder hulpmiddelen. Deze ...
Cataract
De meest voorkomende vorm van staar is het gevolg van veroudering. Naarmate de mens ouder wordt, gaan de ogen steeds meer achteruit. Onder normale omstandigheden ...
Wat is verzekerde zorg
Onder verzekerde zorg vallen behandelingen die geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar.
Tegenwoordig worden niet enkel oogbehandelingen bij reguliere ziekenhuizen vergoed, maar ook bij zelfstandige behandel centra (ZBC). In principe worden alle oogcorrecties die op medische indicatie plaatsvinden door de verzekering vergoed. Dit houdt in dat u een aandoening met een aantoonbaar lichamelijke klacht hebt, die u fors beperkt in uw lichamelijk functioneren. Denk hier bijvoorbeeld aan cataract (staar). Oogbehandelingen die niet op medische indicatie plaatsvinden, vallen meestal buiten deze regeling. Toch zijn er verzekeringen die deze behandelingen wel geheel of gedeeltelijk vergoeden. Uw zorgverzekeraar kunt u daar meer over vertellen.
 
Het ZBC heeft voor het aanbieden van verzekerde zorg een vergunning van de overheid verkregen. Dit betekent dat de kliniek moet voldoen aan de wettelijke eisen van IGZ (Inspectie Gezondheid Zorg) die ook voor de Nederlandse ziekenhuizen gelden. Of u nu voor een verzekerde of een niet verzekerde behandeling komt, deze vergunning biedt u extra garantie ten aanzien van de kwaliteit van de kliniek.
Het ZBC heeft met nagenoeg alle grote verzekeringsmaatschappijen overeenkomsten afgesloten omtrent het uitvoeren van behandelingen die voor vergoeding in aanmerking komen. Deze overeenkomsten betreffen ondermeer de kwaliteit van dienstverlening en de kosten.  
Zoeken
Retina Total Eye Care
Nieuws
Multifocale implan...
12-07-2013, U bent verziend of bijziend? Het implanteren van een op maat ...
Cataract
11-01-2010, De meest voorkomende vorm van staar is het gevolg van veroudering. ...
Wat is verzekerde ...
11-01-2010, Onder verzekerde zorg vallen behandelingen die geheel of gedeeltelijk ...